Od 11. do 13. oktobra 2021, so se učenci 5. in 6. razreda odpravili v šolo v naravi v CŠOD Škorpijon na Velikem Boču. Šole se je udeležilo 11 učencev in učenk ter učiteljici Veronika Gračner in Judita Špiljak.

Namen šole v naravi je bil, da se učenci preizkusijo v samostojnosti, se razvijajo na področju socializacije, preživijo čim več časa v naravi in se tako učijo izkustveno in doživljajsko.

V treh dneh bivanja v CŠOD so učenci preko različnih dejavnosti na prostem pod vodstvom učiteljic in tamkajšnjih učiteljev usvojili veliko novih znanj in spretnosti. Že prvi dan so se udeležili nočnega pohoda do slovensko – avstrijske meje. Spoznali so oznake na mejnih kamnih, nato pa so pod vodstvom gospoda Mateja opazovali zvezde na nebu in izvedeli veliko zanimivega o astronomiji.

Naslednji dan so se učenci z navdušenjem preizkusili v streljanju s tekmovalnimi loki, nato pa so vadili orientacijo v naravi s pomočjo kompasa. Najbolj je učence navdušilo jahanje islandskih konj. Naučili so se skrtačiti konja, samostojno so ga osedlali in na koncu tudi samostojno jezdili, pri čemer so pokazali veliko samozavesti in občutka.  Ves čas bivanja v domu so bili učenci zelo motivirani, navdušeni in zainteresirani za delo. Zadnji večer so se zabavali ob tabornem ognju, kjer so si lahko pekli kruhke in penice. Pred odhodom domov so prejeli priznanja za sodelovanje in lepo vedenje, kar jim je veliko pomenilo.

Ogled fotografij (klik).

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost