IZDELAVA MONTESSORI ČRK

V 1./2. razredu smo že pridno in aktivno zakorakali v novo šolsko leto. V OPBju smo si za pouk slovenščine izdelali Montessori taktilno abecedo, da nam pisanje črk ne bo predstavljalo težav. Ob tempa smo se še obilo zabavali.

IZDELAVA POLŽKOV

Jesen poleg barvitosti ponuja tudi veliko plodov, zato smo se v OPBju  1./2. razreda odločili, da jih dodobra spoznamo in se z njimi tudi pozabavamo. Nastali so unikatni polžki.

JESENSKI JEŽKI

Ježek teka, teka in se kotali, barvite jesenske liste nabadati hiti … Z otroki v OPBju 1./2. razreda smo se pozabavali z odtiskovanjem jesenskih listov, povadili pa smo tudi šivanje z vrvico in nastali so mavrični jesenski ježki.

HU-HU JESEN JE TU

»Hu-hu jesen je tu,« so zaskovikale naše sovice, ki smo jih izdelali iz naravnega materiala. Primerjanje, tipanje, mečkanje in lepljenje jesenskih listov in posipavanje koruznega zdroba, je v OPBju 1./2. razreda prineslo obilo zabave.

PRIPRAVA SMUTIJA

Vsi v 1./2. razredu se zavedamo, da je v teh časih uživanje dodatnih vitaminov še kako pomembno za zdravje, zato smo se v OPBju odločili, da si izdelamo sadni smuti. Ob rezanju in pripravi smo zelo uživali, še bolj pa na koncu, ko smo se lahko posladkali.

UČENJE BARV MALO DRUGAČE

Barve že vsi dobro poznamo, da pa jih ne bomo pozabili, smo v 1./2. razredu barve ponavljali na malo drugačen način. Rezultat je bil dvakraten, barve smo si z lahkoto zapomnili in se ob tem še zabavali.

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost